درمان و دارو

سنگین شدن، کیپ شدگی و گرفتگی گوش : علت و درمان

از آنجا که قوه ی شنوائی با قوه ی تکلم انسان ها به شدت در ارتباطاست، چنانچه افراد از ناحیه گوش خود دچار آسیب شوند، برقراری ارتباط را برای آن ها بسیار مشکل می سازد. از این رو تلاش برای مراقبت صحیح از گوش ها یکی از وظایف اصلی همه ی ما می باشد. مشکلاتی که از ناحیه گوش ممکن است بارها همه ی ما را دچار مشکل کرده باشد عبارتند از : گرفتگی، کیپ شدگی و سنگین شدن گوش. در این مقاله می خواهیم در مورد این مشکلات مطالبی را در اختیار شما عزیزان قرار داده و نیز توصیه هایی را در ارتباط با نحوه درمان گرفتگی گوش برای شما عزیزان متذکر شویم. لطفا تا پایان مقاله با ما باشید.

گرÙ?تگÛ? Ú¯Ù?Ø´

در ابتدا می خواهیم علل گرفتگی گوش را بررسی کنیم.

 

چرا گوش ما دچار گرفتگی می شود؟

 

 

اگر از آن دسته افرادی هستید که به شنا کردن علاقه مندید، قطعا بارها و بارها دچار گرفتگی گوش شده اید. این بدان علت است که هنگام شنا آب وارد گوش شما شده و رطوبت ایجاد شده در گوش باعث رشد باکتری ها و قارچ ها در گوش شما می شود.

گاهی گرفتگی گوش تنها به علت تغییر در فشار هوا می باشد. مثلا هنگامی که با هواپیما مسافرت می کنید دچار گرفتگی موقت گوش می شوید. که این به علت اختلاف فشار هوا در ارتفاع می باشد.

گاهی اوقات گرفتگی گوش به این علت است که مایع درون گوش از گوش میانی عبورنمی کند و وارد بخش پشتی حلق نمی شود. ماندن مایع در گوش میانی بعث ایجاد گرفتگی در بخشی از گوش میانی به نام شیپور استاش می شود.

استفاده از گوش پاک کن ها نیز باعث ایجاد گرفتگی گوش می شود. زمانی که شما گوش خودرا با گوش پاک کن تمیز می کنید، جرم گوش خود را فشرده می کنید و باعث می شود کهاین فشردگی ها در قسمت های عمیق تر گوش تجمع یابند و باعث گرفتگی گوش شود.

سر و صدا و قرار گرفتن در محیط هائی که آلودگی صوتی فراوانی دارد نیز میتواند یکی از دلایل گرفتگی گوش و ایجاد مشکلات شنوائی در افراد شود.

از آنجائی که گرفتگی گوش قدری آزاردهنده است و گاهی منجر به اختلالت شنوائی جدی در افراد می شود، در اینجا روش هایی را برای درمان آن به شما پیشنهاد می دهیم.

 

معرفی روش های ساده برای درمان گرفتگی گوش:

استنشاق بخار

باد کردن لپ ها

شستشوی گوش و خارج کردن مایع گیر افتاده در آن

استفاده از قطره های استریل گوش

خمیازه کشیدن

آیا برای گرفتگی گوش نیاز است که به پزشک مراجعه کنید؟

 

ممکن است این سوال، ذهن شما را نیز مشغول کرده است که چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟ در پاسخ به این سوال باید بگوئیم که، چنانچه گرفتگی گوش شما دردناک شده است و یا در ناحیه گوش خود احساس التهاب ، تورم دارید و سرخی ناشی از التهاب در گوش شما مشاهده می شود، و نیز با روش های گفته شده در بالا گرفتگی گوش شما درمان نشده است، لازم است که حتما به یک پزشک متخصص مراجعه نمائید. به خصوص اگر گرفتگی گوش شما ادامه دار شود حتما نیاز به درمان دارد.

 

عزیزان در صورت احساس هر گونه مشکل و اختلال در شنوائی و یا احساس درد، گرفتگی و کیپ شدگی در ناحیه گوش خود ، درمان قطعی آن را به ما بسپارید. چنانچه احساس می کنید گوشتان سنگین شده است و مانند قبل قادر به تفکیک صداها از یکدیگر نیستید و این مشکل شما را آزار می دهد، اصلا نگرانی به خود راه ندهید کافیست درمان این مشکل را به جراح و پزشک متخصص و مجرب، سرکار خانم دکتر بیاتی بسپارید. برای رزرو نوبت با ما تماس بگیرید.

منبع:دکتر فهیمه بیاتی